woensdag 27 februari 2013

Anatomie van het lachen

1. bulderlach = Overdadige uitbarsting bij mannen die vaak gepaard gaat met intense lichaamskrampen (hoofd achterover gegooid, lijf dubbel geklapt) en kan eindigen in gnuif of proest. 2. existentiële lach = Doorgaans een onderdrukt lachje dat op momenten klinkt die op het eerste gezicht ongepast lijken, zoals gesprekken over de dood, belastingen, de wijdverbreide staat van verval of wijkende haargrenzen. 3. giechel = Vibrerende, hoogfrequente klank die wordt voortgebracht door samentrekking van het strottenhoofd. Van oudsher bij mannen als ziekelijk beschouwd, maar in aanleg aantrekkelijk bij vrouwen. 4. gniffel = Korte, ademrijke drielettergrepigen ('he-he-he' of 'ha-ha-ha') met een bijsmaak van instemming, welwillende goedkeuring, of in de meeste gevallen totaal onbegrip. 5. kakellachje = Een salvo van keelklanken dat piekt in een crescendo van duivels plezier. Met name herkenbaar bij heksen en schurken in tekenfilms. 6. misprijzend lachje = Het spottende 'ha-ha' (of in de hogere klassen 'hrmpf'). Specialiteit van de pestkop. Benadrukt de waardeloosheid vna een gedachte of persoon. Kan akoestisch identiek zijn aan overige lachvormen, maar wordt door het bedoelde voorwerp van de beschimping toch anders ervaren. 7. nerveus lachje = Korte staccatopulsjes die worden ingezet bij pijnlijke situaties ('Oh, is dat uw kat waar ik net overheen rij') of bij ongemakkelijke vragen ('Maakt deze jurk me dik?'). 8. schaterlach = Vrouwelijke variant van de bulderlach, waar te nemen wanneer twee of meer vrouwen bij elkaar komen. 9. schuddebuik = Onwillekeurige en aanstekelijke lachkramp die voorbijgaat aan de humorcentra in de hersenen en direct inwerkt op de lachspieren, te vinden vlak bij de zonnevlecht. 10. slappe lach = Zeer aanwezige lachaanval, gekenmerkt door controleverlies en ongewilde stuiptrekkingen. 11. sociale lach = Uitnodiging om gezellig te doen. Bij vrouwen doorgaans zangerig. Bij mannen meestal aapachtig.

dinsdag 26 februari 2013

Rood-wit inspiratie uit Pinterest

Meer inspiratie op http://www.pinterest.com/angeleq/coralredburgundy/ en http://www.pinterest.com/angeleq/white-with/

donderdag 14 februari 2013

Heerlijk veganistisch ijs

Sinds kort heb ik in de biologische winkel bij mij in de buurt heerlijk veganistisch ijs gevonden. De smaken zijn verrukkelijk. Dit ijs is niet gemaakt uit melk of soja en bevat geen gluten. De volgende smaken zijn er Banana Bahiana, Brasil basil lime, Canelle Glorieuses, Chococolate, Framboise extase, Fresas del Habanero, Indian Winter, Jasmine Orange Yuzu, Kyoto Murasaki, Madagascar Matcha. Wat meer over het merk is te vinden op http://www.grunschnabel.nl/ Als je het gaat proberen, eet smakelijk en geniet maar van het ijs. Informatie over het merk Once upon a time... our Story Zoals dat wel vaker gaat met legendes zijn de verhalen over het ontstaan van Professor Grunschnabel vele malen rond het kampvuur van mond tot mond gegaan, voordat ze zijn opgeschreven. Daarom weten slechts zeer weinigen nog waar avontuurlijke waarheid en baarlijke verzinsels over het leven van de Professor in elkaar overgaan. Wie is hij? En wie kent hem? Of is het misschien haar? Feit is dat de Woordvoerder van Professor Grunschnabel op 11-jarige leeftijd voor het eerst kennis maakte met de magie van de Professor, in het noordoosten van Brazilië. Het was 1978 en de jonge Pepijn Ornstein proefde voor het eerst zulk onvergetelijk zuiver en lekker mango-ijs dat dit zijn leven ingrijpend zou beïnvloeden. Hij wilde ook zulk tongstrelend en melkvrij ijs maken! Het duurde daarna echter nog vele jaren, en vele omzwervingen over de hele wereld voordat de mysterieuze Professor de tijd rijp achtte om een aantal belangrijke ijsgeheimen toe te vertrouwen. Pas in 2003 mocht het ijs voor het eerst gefabriceerd worden onder de merknaam Professor Grunschnabel. Zodoende maakte het Nederlandse publiek vanaf dat moment pas kennis met allerlei verfijnde, vaak exotische smaakcombinaties. Brasil Basil Lime (limoen-basilicumijs), Fresa del Habanero (verse El Santa aardbeien met hete Surinaamse Madame Jeanette chilipepertjes) werden op de voet gevolgd door de eerste creaties op basis van de fluweelzachte plantaardige melkvervanger: kokosmelk. De smaken Siam Horapa Coco (kokosmelk met Thaise basilicum, galanga, limoen en goudbruin gebakken kokosrasp) en ChoCocolate waren de grote nieuwe vondsten. Heerlijk romig ijs zonder room. Dat ook nog eens lekker licht op de maag ligt. Jarenlang heeft de Professor zijn inner circle geïnspireerd met smaakideeën die hij over de hele wereld heeft verzameld. Zo is nu een uiterst innovatieve collectie 100% plantaardige ijsrecepten tot stand gekomen. Inmiddels heeft Professor Grunschnabel een groeiende groep liefhebbers door heel Nederland en België. Het is de hoogste tijd om de wijde wereld zijn lekkere ijs te laten proeven! Wat weten we nog meer over de Professor? Onbevestigde maar hardnekkige geruchten willen dat de Professor het enige kind is van Ljudmilla Grunschnabel (beroep: lerares aardrijkskunde). Over zijn vader weten we slechts dat deze er vermoedelijk met de voluptueuze dochter van de melkboer in hun dorpje ergens in Europa vandoor is gegaan, en dat na het zinken van de Titanic nooit meer iets van hem is vernomen. Ook zijn er mensen die beweren dat de voornaam van de Professor met een “S” begint, naar Salomon de Wijze. Anderen spreken dit tegen met de stelling dat het professortje al van jongs af aan met Professor werd aangesproken vanwege diens zeer nieuwsgierige aard en grote intellect. Het blijft gissen... Over het bedrijf Professor Grunschnabel Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Ornstein werd verwekt in Afrika en geboren in Nederland. Zijn liefde voor voedsel en voor koken en lekker eten deed hij op in Brazilië, waar hij opgroeide, en in Azië waar hij na zijn universitaire studie Japans (Leiden) jarenlang veel reisde voor het kledingmerk OILILY. De eerste erkenning voor de gedurfde smaken kwam onmiddellijk van het publiek van De Parade, gevolgd door lovende recensies in de pers in 2003. Formele erkenning op het hoogste culinaire niveau volgde een aantal jaren laten. Sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) reikte de landelijke prijs Smaakvol 2009 uit met de woorden: “eindelijk eens iemand die wat echt lekkers maakt voor mensen die anders nooit wat lekkers mogen.” Professor Grunschnabelijs is verkrijgbaar bij ongeveer 140 winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort. Behalve exotische en klassieke ijssmaken maakt Professor Grunschnabel ook plezier met het Mobiele ijslaboratorium. Kinderen of grotere mensen met een speelse geest maken zelf een ijsje van verse vruchten en bevriezen dat met behulp van fietsenergie. Dit Lab is te huur voor (grotere) evenementen.

zaterdag 9 februari 2013

Interview with Ricardo Semler

Voor Tegenlicht

Leading by Ommission

Ricardo Semler (bericht overgenomen)

Het levende bewijs dat radicaal anders werkt: minder regels en minder toezicht zorgen voor grotere productiviteit en geluk. Ricardo Semler doet dingen graag anders. Teveel regels en druk van bovenaf staan volgens hem de creativiteit van de werknemer in de weg. Semler leidt een democratisch bedrijf waarin de werknemers hun eigen werktijden, baas en salaris bepalen. De Braziliaan Ricardo Semler nam toen hij begin twintig was het klassieke, hiërarchische familiebedrijf Semco van zijn vader over. Enkele jaren daarna ging het mis. Tijdens een bezoek aan een Amerikaans bedrijf zakt hij in elkaar. Zwaar overspannen. Vanaf dan gaat hij alles anders doen: Semler ontslaat tweederde van het management van zijn bedrijf. Op basis van zijn revolutionaire ideeën over democratische bedrijfsvoering transformeert hij Semco radicaal en bouwt het uit tot een succesvol zakenimperium. Vrijheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid zijn de kernwaarden van het nieuwe Semco. Hoe beter werknemers het naar hun zin hebben, hoe productiever ze zijn. Heb je geen zin om te komen werken? Blijf dan vooral thuis. "The purpose of work is not to make money. The purpose of work is to make the workers, whether working stiffs or top executives, feel good about life." De visie van Semler De werknemers van Semco kiezen niet alleen hun eigen baas en salaris. Ze beslissen ook mee over de productie, beslissen zelf hoe ze zich kleden en hebben volledige inzage in de financiële cijfers van het bedrijf. Het bedrijf heeft geen secretaresses, receptionistes of ander ondersteunend personeel. Zelfs Ricardo Semler heeft geen eigen kantoor. De veranderingen hebben Semco geen windeieren gelegd. De omzet steeg van $30 miljoen in 1988 naar $212 miljoen in 2003. In onderstaand fragment (10 min 26) spreekt Ricardo Semler op de Australische televisie over zijn visie op werken, leidinggeven en over zijn bestsellers. Volgens Semler is het tijdperk van macht en controle definitief voorbij en gaat het in de toekomst om het kapitaliseren van zachte waarden als liefde, vertrouwen en openheid. Semler gaat uit van de aanname dat ieder mens in principe eerlijk is en openstaat voor werk dat voldoening schenkt. Vanuit zijn ideeën over de samenleving en de mens heeft hij zijn aandacht verlegd naar het onderwijs. In Brazilië is hij begonnen met zijn Lumiar scholen, ingericht volgens dezelfde principes als zijn bedrijf. Zakenman en auteur Ricardo Semler studeerde rechten aan de universiteit van São Paulo en studeerde daarna aan Harvard Business School. In 1990 roept de Zuid Amerikaanse editie van Wall Street Journal hem uit tot Zuid Amerikaans zakenman van het jaar en in 1990 en 1992 wordt hij Braziliaans ondernemer van het jaar. Zijn boek Virando a Própria Mesa (in het Engels verschenen als Maverick) was het best verkopende niet-fictie boek van Brazilië en zijn boek The Seven Day Weekend werd een internationale bestseller. Semler is nog steeds directeur van Selmco, maar laat het besturen van het bedrijf over aan zijn werknemers. Hijzelf richt zich op zijn onderwijsproject en het geven van lezingen en schrijven van boeken over zijn visie op leren en werken. In Brazilië werkt hij momenteel aan de stad van de 21ste eeuw: een ideale samenleving waarin duurzaamheid, innovatie en democratie centraal staan

vrijdag 8 februari 2013

Zwart-wit inspiratie van Pinterest

Ik haal heel veel inspiratie af van Pinterest. Zo heb ik een Pinterest speciaal voor Zwart-Witte mode http://www.pinterest.com/angeleq/black-and-white/

Heerlijk hoeveel prachtige foto's je kunt vinden op Pinterest.

Birds-of-Paradise Project Introduction




Wat een wonderlijke vogels vind je in Nieuw-Guinea. Prachtige Paradijsvogels, die zich tot de meest aparte creaties kunnen vormen.

donderdag 7 februari 2013

Leven zonder geld

Zou het je lukken om een jaar lang zonder geld te leven, te voldoen in je onderhoud door allerlei klussen te doen en simpel en zuinig te leven en toch te genieten? Heidemarie Schwermer is het gelukt een aantal jaren geleden. Heel boeiend boek heb ik over haar gelezen. http://livingwithoutmoney.org/about-the-film/about-heidemarie/

Spectrum design meubelen

Spectrum staat voor functionele meubelen zonder ornament waarvan de schoonheid wordt bepaald door een doordachte en uitgebalanceerde vorm en proportie. Spectrum maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. De Spectrum design meubelen zijn dan ook, naast aantrekkelijk, van de allerhoogste kwaliteit. U vindt de Spectrum meubelen op showroom bij CILO. Over Spectrum Spectrum Design werd opgericht in januari 1941 in Bergeijk als dochteronderneming van Weverij de Ploeg. Tijdens de oorlogsjaren werden diverse houten woonaccessoires als schalen, kandelaars en lampjes gemaakt. Spectrum kreeg na de oorlog een eigen directie. Bovendien werd de collectie verder uitgebreid met kleine meubelen, waaronder krukken, lectuurbakken en kindermeubelen. In de tweede helft van de jaren '50 ging Spectrum zich meer toeleggen op het maken van grotere meubelen. Hun basisprincipe, 'form follows functions', bleef echter bestaan. Ook degelijkheid in de vorm van goede kwaliteit en uitvoering door gebruik van hoogwaardige materialen bleef belangrijk. Er werd in de jaren '50 geprobeerd om deze degelijkheid een tijdloze vorm te geven, waardoor de meubelen niet te modern werden. In de jaren '60 besloot Spectrum om samen te gaan werken met ontwerper Martin Visser. Zijn talloze ontwerpen bepaalde in hoge mate het karakter van de Spectrum collectie. Visser zocht ook contact met freelance ontwerpers, waaronder beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuijs, Benno Premsela en Kho Liang Ie, die alledrie hun stempel wisten te drukken op de design collectie van Spectrum. Spectrum heeft zich vanaf het begin vastgehouden aan hun kernwaarden. De Spectrum collectie bestaat ook nu nog uit hedendaagse producten die door hun vormgeving passen in ieder interieur. De vormgeving is weliswaar iets vrijer geworden en ook het materiaalgebruik is veranderd. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van verschillende materialen waaronder aluminium of staal voor de frames, stof, riet of dik tuigleder voor de bekleding. Maar ook massief hout en fineer voor tafels en stoelen. Spectrum design collectie De Spectrum collectie wordt op diverse (inter)nationale meubelbeurzen gepresenteerd. Een greep uit de Spectrum design collectie is ook te bewonderen bij CILO in Zutphen. Hieronder ziet u welke meubelen wij van Spectrum op showroom hebben. Onze interieuradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe Spectrum meubel. http://www.cilo.nl/merken/spectrum/

Van Rossum design meubelen

Van Rossum staat voor design meubelen met een pure en tijdloze uitstraling. Op een grotendeels nog ambachtelijke wijze ontwerpt en vervaardigd het design merk Van Rossum met veel enthousiasme en met passie voor vormgeving en hout een eigentijdse en prachtige collectie tafels, kasten en stoelen. Van Rossum design meubelen De Van Rossum meubelen kenmerken zich door hun verscheidenheid, discrete luxe en intieme charme. De design meubels van Van Rossum worden vervaardigd uit volledig massief Frans eikenhout waardoor Van Rossum meubelen in ieder interieur tot hun recht komen. Van Rossum hoogstaande kwaliteitsmeubelen Van Rossum staat voor kwalitatief hoogstaande meubelen. Van Rossum heeft het complete productieproces in handen waardoor zij deze kwaliteit te allen tijde kunnen garanderen. Het eikenhout wordt op een milieuvriendelijke wijze en met veel zorg en aandacht verwerkt tot unieke meubelstukken. Van Rossum werkt volgens de normen van het FSC-label. Bovendien wordt een groot deel van de Van Rossum fabriek van energie voorzien uit resthout. Van Rossum design meubelen bij CILO Van Rossum biedt haar collectie aan via exclusief geselecteerde dealers in binnen- en buitenland. CILO voert met gepaste trots de prachtige design collectie meubelen van Van Rossum. U vindt hieronder de Van Rossum design meubelen die wij bij CILO op showroom hebben staan. Wij nodigen u graag uit om de prachtige meubelen van dichtbij te zien en te voelen. Bij CILO adviseren wij u graag verder over de vele mogelijkheden van uw Van Rossum designmeubel. http://www.cilo.nl/merken/van_rossum/

Vitra design meubelen

Vitra richt zich volledig op het ontwikkelen en produceren van inspirerende en duurzame meubelen en accessoires voor thuis, op kantoor en in openbare ruimtes. Vitra maakt gebruiksvriendelijke meubelen die zich in ieder (design) interieur thuis voelen. De Vitra design collectie is naast oogstrelend mooi, ook functioneel en van de allerhoogste kwaliteit. De Vitra design meubelen en accessoires vindt u exclusief op showroom bij CILO. Het Zwitserse familiebedrijf Vitra is opgericht in 1950. Vanaf het begin combineert Vitra de technische kennis van het bedrijf met de creatieve en innoverende ontwerpen van legendarische ontwerpers als Verner Panton (Panton Chair) en Charles & Ray Eames (o.a. de Alu Chairs en Lounge Chair) en met hedendaagse ontwerpers als Hella Jongerius (Polder Sofa), Jasper Morrison (Cork Family) en Ronan and Erwan Bouroullec (Algue). Met als resultaat een prachtige, innovatieve collectie design meubelen. Vitra heeft in ruim 60 jaar tijd een grote groep fans verzameld die zich verwant voelt met de gedachtegoed van Vitra en haar meubelen en designs. Vitra: voor in ieder design interieur Vitra design ziet het inrichten van een kamer of interieur als een collage: een verzameling van producten en objecten. Een bewuste selectie van design meubelen waarvan sommige favoriete meubelen en accessoires een levenlang mee gaan. Volgens het design merk Vitra staat bij het inrichten van uw interieur uw persoonlijkheid centraal. Uw eigen stijl en smaak zijn het allerbelangrijkste. Want een huis is pas een thuis als het volledig naar eigen smaak is samengesteld en ingericht. Vitra collectie design meubelen en accessoires De Vitra design collectie omvat talrijke design meubelen en accessoires uit meer dan zestig jaar designhistorie. Dat Vitra staat voor tijdloze meubelen, bewijst de Eames Lounge Chair van het designersduo Charles & Ray Eames. Deze designklassieker zit al ruim vijftig jaar in de collectie. Ook de design klassiekers van Verner Panton (Panton Chair) en George Nelson (Coconut Chair) zien we nog steeds terug in de Vitra design collectie. Hedendaagse ontwerpers als Ronan & Erwan Bouroullec, Jasper Morrison, Maarten van Severen en Hella Jongerius hebben inmiddels hun aandeel geleverd aan de design collectie van Vitra. Vitra duurzaam design Vitra staat voor duurzame design meubelen die een leven lang mee gaan. Een aantal klassiekers uit de Vitra collectie zijn anno 2011 nog steeds actueel. Nieuwe varianten van deze design klassiekers worden veelvuldig verkocht, maar ook old-timers zijn geliefd onder de echte liefhebbers van design. Vitra design museum Vitra heeft verspreidt over heel de wereld diverse designmusea annex showrooms. De bekendste is het Vitra Museum in Wei lam Rhein op het terrein van de Vitra fabriek. Dit gebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Gehry en toont alle design klassiekers van het merk. Vitra design meubelen en accessoires bij CILO De Vitra design collectie vindt u exclusief op showroom bij CILO. In onze speciaal ingerichte Vitra shop vindt u de mooiste klassiekers van het merk (met onder meer de Vitra Lounge Chair en de Vitra Panton Chair) en hedendaagse designs als de Polder Sofa van Hella Jongerius en de Cork Family van Jasper Morrison. Daarnaast vindt u ook de Vitra miniaturen bij ons op showroom. Wij laten u graag kennismaken met dit wereldberoemde merk en haar ontwerpers, meubelen en accessoires. http://www.cilo.nl/merken/Vitra/

Vonder design interieur en kasten op maat

Vonder ontwerpt, adviseert en vervaardigt interieurs op maat: kastenwanden, keukens, garderobes, lambriseringen en betimmeringen, deuren en kozijnen. Vonder levert net zo gemakkelijk een enkele kast als een totaalproject. Het vak van Vonder is het optimaliseren van de leefomgeving van mensen: het comfortgevoel versterken. U vindt Vonder op showroom bij CILO. Over Vonder Vonder is een modern bedrijf waar ambacht en geavanceerde productie hand in hand gaan. Zoals de toepassing van klassieke verbindingsprofielen die zorgen voor een prachtig resultaat. De oppervlaktes worden in een high-tech spuiterij voorzien van de gewenste kleur- en glansgraad. Vonder meubelen: Het gevoel dat alles klopt Voor Vonder is het vertalen van de identiteit van de klant naar zijn interieur altijd het uitgangspunt. De vaste interieurelementen zoals kastenwanden, deuren en keukens moeten passen in de architecturale omgeving. Ze moeten ruimte scheppen en een harmonie opleveren tussen interieur en exterieur. U als bewoner moet het gevoel krijgen dat alles in uw huis klopt, dat het interieur warmte en rust uitstraalt. Dat vereist een nauwe afstemming van esthetiek en functionaliteit. Vonder bij CILO Nu bij CILO te bewonderen: deze speciaal voor CILO - op basis van het Library concept - ontworpen wandkast van Vonder. Ruimtelijk, strak en modern. Vonder geeft u de mogelijkheid om zelf uw ideale kast samen te stellen, volledig afgestemd op uw smaak en persoonlijkheid. Kom langs bij CILO en wij adviseren u graag verder. http://www.cilo.nl/merken/Vonder/ http://www.vonder.nl/

woensdag 6 februari 2013

Recepten van Pinterest

http://pinterest.com/savorthethyme/nutella-obsession/ http://pinterest.com/hassavocados/avocado-ers/ http://pinterest.com/ellenabryson/food-desserts/ http://pinterest.com/islandgirl01/lite-foods/ http://pinterest.com/reneesardina/snacks/ http://pinterest.com/reneesardina/breakfast/ http://pinterest.com/reneesardina/crock-pot/ http://pinterest.com/reneesardina/sweet/ http://pinterest.com/reneesardina/punkin-recipes/ http://pinterest.com/reneesardina/mmmmmmm/ http://pinterest.com/doorite579/liquid-refreshments/ http://pinterest.com/doorite579/appetizers-starters/ http://pinterest.com/doorite579/soups-sides-salads-and-more/ http://pinterest.com/doorite579/more-mouth-watering-foods-and-recipes/ http://pinterest.com/doorite579/just-desserts/ http://pinterest.com/helaynes/cupcake-recipes/

Kip kerrie salade

Kip kerrie salade, ik vind het heerlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in Nederland nog niet vaak een broodjeszaak tegen ben gekomen waar de kip kerrie salade heel erg lekker is. De enige plek tot nu toe, waar overigens alle salades heerlijk zijn, is 't Smoske in Vlissingen. Echt een begrip voor Belgische broodjes in Zeeland. In België daarentegen lijkt het alsof je in de grote steden zoals Antwerpen en Gent op iedere straathoek fantastische broodjes met salades kunt kopen. Houd jij ook heel erg van kip kerrie salade? Maak het dan een keertje zelf, is namelijk veel lekkerder van die bakjes uit de winkel! Ik doe er lekker veel tuinkers bovenop, ooit kreeg ik dat ook bij mijn broodje kip kerrie in Gent of Brugge (weet niet meer precies is 10 jaar geleden haha) en vond dat super lekker! Voor 1 schaal, genoeg voor 6 broodjes: 2 kipfilets, 3 flinke eetlepels mayonaise, scheut slasaus, 2 a 3 theelepels kerriepoeder, 2 a 3 theelepels kurkuma, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 7 schijven ananas (vers of blik, wat je wilt), in stukjes, peper en zout, tuinkers. Kook de kip in bouillon gaar, kook ongeveer 30 minuten, dan is hij gaar. Als de kip gaar is, scheur de kip dan met 2 vorken in stukken en snijd deze stukjes fijn. Meng hierna de kip met de ananas en peterselie. Meng hierna de mayonaise en slasaus er door, gebruik wat meer of minder als het geheel te droog of nat is. Meng nu de kerrie, kurkuma en een snuf peper en zout door, proef of het op smaak is en meng er anders nog meer van de kruiden door. Besmeer de broodjes ermee en maak af met een flinke toef tuinkers. Wij aten er ook nog een simpel soepje (zonder de balletjes) bij, zo werd het een volwaardige avondmaaltijd. Deze kip kerrie salade is natuurlijk ook heel lekker als lunch. http://koken.vtm.be/recept/kip-curry-salade

9 lessen zo word je gezond oud

Les 1: blijf in beweging Les 2: eet matig Les 3: eet minder vlees, meer groente en fruit Les 4: drink goede wijn Les 5: vind een levensdoel Les 6: ban stress uit je leven Les 7: geloof Les 8: houd je familie in ere Les 9: wees zuinig op goede vrienden

Onkruid vergaat niet... ...ons afval wel.

Maar als je weet hoe lang het duurt voor iets eigenlijk vergaan is, spreek je iemand die zijn rotzooi op straat gooit de volgende keer misschien wel aan! - Papieren zak : één tot vijf maanden - sigarettenpeuk : twaalf jaar - (frites)bakje : decennia - aluminium blikje : twee tot vijf eeuwen - foam hamburgerdoosje : vrijwel eindeloos http://www.milieudefensie.nl/

6 stappen om los te laten

1. Wrik vaste gewoonten los. 2. Bepaal je eigen volgorde. 3. Geef niet toe aan de tirannie van de letteren. 4. Laat thuis je werk los. 5. Wees geen wandelende encyclopedie. 6. Visualiseer je ideale leven.

Milieubewust wonen

1. Ventileer zo veel mogelijk http://www.vrom.nl/ventilatie 2. Bespaar op water met bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop 3. Hang dikke gordijnen op http://www.energielastenverlager.nl/ 4. Gebruik spaarlampen http://www.milieucentrale.nl/ 5. Zet een zonnepaneel op je dak 6. Kies voor duurzaam hout met bijvoorbeeld het FSC-label 7. Gebruik verf op waterbasis 8. Ga voor sloophout http://coopfurniturecollective.blogspot.com/ http://www.restylexl.nl/ 9. Let op het milieukeurmerk 'Milieukeur'.